Downloads

Tue, 21 Jul 2009 12:42:25 BST by pijulius, 3969502 views

Files / Releases / Installer

Mon, 23 Nov 2009 03:31:33 GMT by pijulius

Installer is a simple to use one php file that will let you install jCore server and/or client to any location. Just download the install.php, put it in a public directory, load it in your browser and follow the steps and that's it. You can also try Softaculous which will let you install jCore with one click.

Updated (0.9): Fixes for table prefixes, dropped modules as we now have a module manager in admin and some cleanups/template changes.

Attachments (click to download)
Installer ver. 0.9 (PHP) (187 KB)
PHP script text, 64046 downloads, uploaded on Wed, 29 Jun 2011

Comments (108)

Avatar
hello, sorry buit i have some problem with the installer of xampp... is the first time that i not able to install. There isn't the config file inside root and the index.php :-/ wops.. i don't know what can i do.
Tue, 01 Mar 2011 09:27:52 GMT (#64) by dragonflai
Avatar
solved... But very strange:
I have copied from pakage the two files:
. config.inc.php
. index.php inside my root...

I don't know why the installer application don't have written these two this time - never problems before. but is ok.
Opened config.. insert the right things and all is gone perfect. thank you.
Wed, 02 Mar 2011 00:19:56 GMT (#65) by dragonflai
Avatar
Happy to hear that it worked finally, did you have this problem since then as I may try to reproduce it so lets see what happens in XAMPP here on windows too if you wish.
Thu, 03 Mar 2011 07:03:56 GMT (#66) by pijulius
Avatar
Hi Julius, it's easy, i have downloaded the file install.php (server edition)
And copied this file in folder : htdocs/main.
Now the script run perfectly with all ok. But at the end if you open 'main' folder there aren't file like: Config.inc.php | Index.php | lib/video.class.php
and there is an old version about: lib/modules/shoppingcart.class.php
is not the 0.8 but is 0.7 ...

solution is easy: copy from server package the original file in the same position shopping cart from the discussion in jcore site - open config.inc.php file and fill in all the data with the 'site' parameters close... and all work well. Have a nice day .
Fri, 04 Mar 2011 00:59:18 GMT (#67) by dragonflai
Avatar
Hmm, just tested it with XAMPP 1.7.4 for Windows XP and everything seems to be working fine, I have all the files and the system works right away after installation.

BTW: what do you mean by 0.8? you shouldn't see any 0.8 as that's not yet released and only available from GIT. To get the 0.8 up and running you would have to manually install it and also please note that you should only use it for testing.
Sat, 05 Mar 2011 01:42:24 GMT (#68) by pijulius
Avatar
ops.. i have xampp windows version 1.7.3
with Windows xp service pack3.

@shopping cart: i read this before where you have fixed some error..
http://forum.jcore.net/viewtopic.php?f=12&t=169#p719
so i hace changed only this file.

BTW: i'm testing now in localhost, and i would like to go in production as soon as possible but i have to learn how can i template before.. and add some event calendar.. there is many work for me ;-)
Sat, 05 Mar 2011 02:24:24 GMT (#69) by dragonflai
Avatar
Lets go over to the forum to have more talks about this as I may have a calendar for you that you can use for start.

http://forum.jcore.net/viewtopic.php?f=5&t=228
Mon, 07 Mar 2011 04:05:46 GMT (#70) by pijulius
Avatar
Tried to install but getting SQL errors and every graphic in the admin panel does a 500 internal server error.

What can I do now?
Wed, 16 Mar 2011 03:05:13 GMT (#47) by Michael
Avatar
Hi Michael, Could you please let me know the system you are trying to install? Windows? Mac? Linux?, version of PHP and MySQL or better just send me the output of phpinfo();

Also did you try to install jCore server or client? could you please also send me the error messages you get or let me try out myself too if possible?

Thanks,
Wed, 16 Mar 2011 03:05:13 GMT (#48) by pijulius
Avatar
Ok, fixed SQL errors and reuploaded the new files. Thanks Michael for the tests!

Internal Server Error 500 it's because of the apache headers module not activated, you can activate it by:

- if installed from source recompile apache using --enable-headers
- if installed from build add LoadModule headers_module modules/mod_headers.so to httpd.conf
Wed, 16 Mar 2011 03:05:13 GMT (#49) by pijulius
New Comment
You can use some HTML tags, such as <b>, <i>, <a>, <em>, <blockquote>, <code>
(Login)

(optional, used only for receiving Notification on replies and for the Avatar)